no

Historien om Hatchiko

Hachiko var navnet på en rød Akita hannhund som ble født i Odate, Japan i 1923. To måneder gammel ble han solgt til Dr. Ueno som var professor ved universitetet i Tokyo. Hver morgen fulgte Hachiko sin eier til jernbanestasjonen og hver kveld dukket han opp for å møte honom når han kom tilbake fra sitt arbeid.

Tragedien inntraff en dag i mai 1925. Dr. Ueno var ikke med toget hjem på ettermiddagen. Han hadde fått hjerneslag på universitetet og dødt. Hachiko var da 18 måneder gammel. Hver eneste ettermiddag de neste ni årene møtte Hachiko opp på jernbanestasjonen i håp om at hans eier skulle være med toget. Han satt og ventet på sin sedvanlige plass til alle passasjerene hadde gått av før han reiste seg og gikk hjem igjen.

Hachiko`s hengivenhet ble kjent over hele Japan gjennom en avisartikkel. Da han døde i 1934 ble det foreslått å reise en statue av ham. Bidrag kom fra Japan, USA og andre land og en bronsestatue ble reist på Hachikos venteplass utenfor Shibuya jernbanestasjon. Hachiko statuen er blitt en sentral møteplass og er en stille hyllest til rasens trofasthet og lojalitet.